Euronics Rauma – Avoinna: ma-pe 10-18, la 10-15, su 12-15 – Puhelin: (02) 8225 159

Täyden palvelun Euronics Rauma - kuljettaa, asentaa ja kierrättää

- Monessa huushollissa on tullut käytyä. Paljon on sellaisia asiakkaita, joille olen vienyt kodinkoneen ja haen sen esimerkiksi nyt kymmenen vuoden jälkeen pois, kun vaihdetaan uusi tilalle, kertoo Euronicsin Rauman liikkeessä työskentelevä Harri Summanen.

Summanen toimittaa kotiin tilatut laitteet ja niiden asennukset asiakkaan kodissa.

- Kun asiakas haluaa vaikkapa uuden television, vien sen paikalle ja laitan käyttökuntoon. Asennan televisioon esimerkiksi tarvittavat sovellukset ja opastan asiakkaalle laitteen käytön. Samalla reissulla vien vanhat laitteet pois, etteivät jää nurkkiin pyörimään, Summanen kertoo työnkuvastaan.

Harri Summanen ja auto, jolla kodintekniikka matkaa asiakkaan kotiin helposti ja turvallisesti.

Euronics Rauman väki on siis käytettävissä ja asiakkaan apuna koko tuotteen elinkaaren ajan.

- On mukavaa, kun asiakas on laitteeseen tyytyväinen. Haen vanhan laitteen hyvillä mielin kierrätykseen, jos se on vaikka sen kymmenenkin vuotta kestänyt, Summanen kertoo.

VHS-kaseteista älytelevisioihin

Summanen on toiminut alalla pitkään, vuodesta 1981 saakka, jolloin hän aloitti työt silloin Tekniset Mäntysen nimellä toimineessa Euronics Rauman liikkeessä.

- Ala jolla toimimme, on netin myötä muuttunut. Kun aloitin, VHS-videot olivat kova hitti. Nykyään ei tahdo löytää laitetta, jolla niitä toistaisi, Summanen pohtii.

Myös työtavat ovat reilussa kolmessakymmenessä vuodessa muuttuneet.

- 80-luvulla ajettiin Volvo Duetilla, jonka takaovet eivät enää mahtuneet kiinni, kun jääkaappi saatiin kyytiin. Ajettiin hengityssuojaimet päässä, kun pakokaasua tuli autoon silloin niin paljon, Summanen muistelee hymyillen.

Ennen Euronicsilla työskentelyä Summanen toimi varastotyöntekijänä ja lihanleikkaajana. Summanen toivoi hieman monipuolisempaa työnkuvaa ja päätyi Teknisille.

- Minun työnkuvaani on kuulunut alusta asti kuljetukset ja asennukset. Työskentelen pääasiassa yksin, mutta jos tarvitsen keikalle apua, nappaan myymälästä jonkun mukaan avuksi, Summanen kertoo.

Summanen muistuttaakin, että painavia kodinkoneita ei kannattaisi lähteä nostelemaan yksin ja miten sattuu.

- Roudaaminen on tekniikkakysymys. Sen on oppinut aikojen saatossa miten on helpoin nostella ja kuljetella. Selän tässä saa helposti loukattua, jos tekee väärin, Summanen muistuttaa.

Mieluisimpia hommia Summaselle ovat kesäisin mökeille toimitettavat ja asennettavat laitteet.

- Silloin tarjotaan yleensä asennuksen päätteksi terassikahvit. Ne ovat mukavia keikkoja, Summanen hymyilee.

Parasta työssä?

- Tapaan päivittäin uusia ihmisiä. On mielenkiintoista seurata teknologian kehitystä ja tutustua uusiin laitteisiin. Työnkuva on mielenkiintoinen. Sitä vartenhan tässä työssä niin pitkään on viihtynytkin, Summanen kertoo.