Euronics Rauma – Avoinna: ma-pe 10-18, la 10-15, su 12-15 – Puhelin: (02) 8225 159

Palveleva paikallinen Euronics Rauma juhlii 50-vuotissyntymäpäiviään

Kauppias Jyrki Mäntynen esittelee TV-kone Mäntysen ensimmäistä lehtimainosta, joka on kehystetty tauluksi.

Euronics Rauma eli TV-kone Mäntynen juhlii tänä vuonna kunnioitettavaa 50-vuotista taivaltaan. Perinteikkään paikallisen toimijan puolta vuosikymmentä juhlistetaan isosti marraskuun puolessa välissä.

– Tulemme järjestämään marraskuussa monenlaista tapahtumaa. Luvassa on huikeita syntymäpäivätarjouksia, kampanjapäiviä edustajiemme kanssa ja totta kai nautimme asiakkaiden kanssa kakkukahvit, kauppias Jyrki Mäntynen kertoo.

– Mainostamme synttäritapahtumia lehdessä ja sosiaalisessa mediassa. Kannattaakin ottaa meidän Facebook-sivumme seurantaan, jotta pysyy mukana viimeisissä kuulumisissa. Tulemme julkaisemaan siellä myös kuvia yrityksemme historiasta. Vanhoja logoja, myymälätiloja, julkisivuja ja muuta nostalgiaa.

TV-kone Mäntysen ensimmäinen lehtimainos oli sanomalehti Länsi-Suomessa perjantaina 8.3.1968.

50 vuoteen mahtuu sukupolven vaihdos ja kuusi liiketilaa

Euronics aloitti toimintansa TV-kone P.Mäntynen nimellä maaliskuussa 1968. Jyrkin vanhemmat Pentti ja Laila ryhtyivät tuolloin kodinkonekauppiaiksi Vanhan Rauman sydämessä, osoitteessa Kuninkaankatu 5. Myöhemmin toimintaa harjoitettiin saman kadun varrella Kuninkaankatu 7 liiketilassa.

1990-luvulla myymälä sijaitsi remontin ajan väliaikaistiloissa vain muutamien kymmenien metrin päässä Kuninkaankatu 18 tiloissa, josta palattiin remontin valmistumisen jälkeen jälleen tuttuihin tiloihin.

Sukupolvenvaihdos Mäntysillä tehtiin vuonna 1996, kun vetovastuun ottivat Jyrki yhdessä veljensä Timon kanssa. Nykyiset kauppiaat Jyrki ja Marja Mäntynen ovat pyörittäneet toimintaa vuosien 2006-07 vaihteesta alkaen. Tekniset Mäntynen toimi tuolloin Kauppakeskus Potkurissa.

– Potkurissa uudistimme toimintaamme isolla kädellä. Esimerkiksi kassajärjestelmät siirrettiin tuolloin vastaamaan nykyajan tarpeita, Jyrki Mäntynen muistelee.

Vanhan Rauman kyljessä sijaitsevassa Potkurissa Mäntyset asiakkaita palveltiin syyskuusta 2004 aina toukokuuhun 2010 asti, jonka jälkeen kodin elektroniikkaa myytiin Ferecenterissä Kairakadulla. Sieltä tie vie nykyisiin tiloihin Karjalankadun K-Citymarketissa marraskuussa 2016.

– Jokaisessa myymälätilassa ja niiden sijainnissa on ollut omat hyvät puolensa. Nykyinen liikkeemmehän on keskeisellä paikalla kaupunkia. Tähän on helppo tulla ja täällä on hyvät parkkipaikat. Tässä on helppo poiketa vaikka kauppareissun yhteydessä.

– Myymälä itsessään on kompakti tila, johon mahtuu juuri sopiva määrä valikoimaa. Tämä on avara ja valoisa tila, jossa kaikki on helposti esillä.

Euronics Rauma palvelee osoitteessa Karjalankatu 5, Rauma (K-Citymarketin tiloissa) arkisin klo 10.00-18.00 ja lauantaisin klo 10.00-15.00.

Osaaminen ja verkostot takaavat vahvan palvelun

TV-kone Mäntynen on kulkenut 50 vuodessa pitkän tien Vanhasta Raumasta nykyiseen tiloihin ja toimintoihin.

– Olemme lähteneet pienestä Vanhan Rauman kivijalkamyymälästä ja nyt olemme osa isoa eurooppalaista Euronics-ketjua, jolla on yli 8 800 myymälää 36 maassa. Tästä huolimatta olemme pysyneet kuitenkin yksityisenä paikallisena yrityksenä, joka tuntee paikalliset ihmiset ja heidän tarpeensa.

Tekniikka on kehittynyt vuosien varrella suurin harppauksin. Euronics Rauma työllistää yrittäjäpariskunnan lisäksi neljä henkilöä.

– Henkilökunnan aktiivinen oppiminen on tärkeää, jotta pysymme ajan hermolla. Hyvän asiakaspalvelun varmistamiseksi on äärimmäisen hienoa, että henkilökuntamme on innostunut työstään ja asiakkaiden palvelemisesta.

Hyvän henkilökunnan lisäksi myös toimivat kumppaniverkostot takaavat laadukkaan palvelun nyt ja tulevaisuudessa.

– Iso ketju mahdollistaa sen, että pystymme tarjoamaan käytännössä mitä tahansa elektroniikkaa nopealla aikataululla. Kaikilla tavarantoimittajillamme on isot varastot, joista tavara lähtee meille nopeasti. Asiakaspalvelussamme ovat aina sieltä 60-luvulta lähtien painottuneet laatu, osaaminen ja nopeus. Ja siitä me pidämme kiinni, Jyrki Mäntynen sanoo.