Euronics Rauma – Avoinna: ma-pe 10-18, la 10-15, su 12-15 – Puhelin: (02) 8225 159

Palveleva Euronics: Miika Virta

Miika Virta palvelee asiakkaita Euronicsin Rauman ja Euran myymälöissä. Hän on työskennellyt alalla noin seitsemän vuotta.

- Tulin 15-vuotiaana kesätöihin ja olen siitä lähtien ollut töissä aina silloin, kun täällä on tarvetta. Tuurailen muiden työntekijöiden lomia kesäisin ja talvisin. Lisäksi olen apuna sesonkiaikoina kuten juuri näin kesällä ja joulun aikaan, Miika kertoo.

Hän aloitti työnsä aikanaan Euran liikkeen ollessa vielä Musta Pörssi. Kyseisen myymälän omisti tuolloin Miikan setä. Musta Pörssi vaihtui Teknisiin ja viime keväänä Euronicsiin.

- Palvelen asiakkaita kaikissa kodin elektroniikan tarpeissa. Omia vahvuusalueitani ovat oikeastaan kaikki muut paitsi mobiililaitteet.

Miika on ollut aina kiinnostunut elektroniikasta. Hän naurahtaa, että häntä ovat vetäneet puoleensa jo pienestä pojasta lähtien kaikki laitteet, jotka pitävät vähänkin jonkinlaista pörinää tai surinaa.

- Olen aina purkanut ja kasannut kaikenlaista elektroniikkaa. Kun vanhemmat ovat ostaneet uusia laitteita ja vanhat ovat jääneet ylimääräisiksi, niin yleensä on mennyt se viitisen minuuttia, kun olen ollut jo ruuvimeisseli kädessä tutkimassa laitteen sisältöä ja toimintaa.

Vuosien saatossa Miika onkin ehtinyt korjailla paljon erilaisia laitteita. Siitä on hyötyä myös nykyisessä työssä.

- Kyllähän se auttaa ymmärtämään, miten laitteet toimivat. Seuraan paljon tekniikan kehitystä ja juttuja, jotka ovat vasta kehitysvaiheessa. Kun myyntiin tulee uutta innovaatiota, niin usein tiedän jo etukäteen, minkälaista toimintaperiaatetta niissä saattaisi olla.

- Myös huoltojen ohjeet ja lausunnot korjatuista tuotteista jäävät helposti mieleen, kun tiedostan mitä laitteet pitävät sisällään. Jos minulle tuodaan käteen toimimaton vanha laite, niin hyvin usein pystyn ennakolta hieman hahmottamaan, että voisiko kyseessä olla esimerkiksi kiintolevy-, ohjelmisto- tai virtalähdevika.

Miika kertoo pitävänsä työssään myös vaihtelevuudesta.

- Yksikään päivä ei ole samanlainen. Vaikka tietyt rutiinit kuuluvat arkeen, niin tässä pääsee kohtaamaan paljon erilaisia ihmisiä. Kaikkihan lähtee kuitenkin aina asiakkaista ja heidän auttamisestaan.

Nuoren miehen vapaa-aika kuluu vahvasti elektroniikan parissa.

- Paljon tulee tehtyä käsillä. Tällä hetkellä on työn alla vanha kiinalainen mönkijä. Olen laittanut sen osiin ja koonnut takaisin käyttökuntoon, Miika kertoo.

Myös luonto on vahvasti läsnä.

- Rentoudun luonnossa, tykkään sen tarjoamasta rauhasta. Olen asunut lähes koko elämäni Eurassa metsän vierellä, joten ehkä se tulee sitä kautta.

Miika Virta palvelee asiakkaita Euronics Rauman ja Euran liikkeissä. Rauman myymälä palvelee osoitteessa Karjalankatu 5 (Citymarketin tiloissa) arkisin 10.00-18.00 ja lauantaisin klo 10.00-15.00.

Olemme esitelleet aiemmin työntekijöistämme Riku KoivistonJoni Jokisen ja Mikko Sepän.