Euronics Rauma – Avoinna: ma-pe 10-18, la 10-15, su 12-15 – Puhelin: (02) 8225 159

Oikeat välineet opiskeluun - ota nämä asiat huomioon!

Nykypäivänä tietokoneet ja muut elektroniset laitteet ovat kiinteä osa opiskelua. Laitteita käytetään niin koulussa kuin kotonakin. Sähköiset aineistot ovat korvanneet osittain kirjat ja monia kokeita suoritetaan sähköisesti, usein etätyöskentelynä. Laitteet toimivat myös muun muassa tehtävämuistioina, muistiinpanovälineinä ja monena muuna arkea helpottavana työkaluna.

Opiskelijan elämä on hektistä ja laitteiden toimintanopeus sekä suoritusvarmuus ovat avainasemassa. Koneista tulee löytyä tehoja, muistia ja monikäyttöisyyttä.

Euronics Rauma ja Eura tarjoavat oikeat välineet opiskeluun. Me vinkkaamme ja autamme juuri opiskelua varten parhaiten soveltuvien laitteiden hankinnassa. Meiltä opiskelijoille myös slice.fi-edut. Tarjoamme puhelintarvikkeet -10% alennuksella ja kodin pienkoneet -15% alennuksella. Alla muuta vinkki, jotka kannattaa ottaa huomioon laitteiden hankinnassa.

1. Kannettava tietokone

Kannettavaa tietokonetta hankkiessa on tärkeää huomioida koneen koko ja paino. Tietokoneen tulee olla helposti liikuteltavissa ja sillä tulee pystyä työskentelemään pienemmilläkin alustoilla. Läppärin tulee sopia luokkahuoneen pöydälle, mutta soveltua käytettäväksi myös linja-autossa ja kahviloissa. Suosittelemmekin opiskelukäyttöön 14 tuumaista konetta.

Lisäksi koneessa tulee olla riittävästi suorituskykyä. Näin opiskelija pystyy käyttämään yhtäaikaa monia erilaisia raskaampiakin ohjelmia. Opiskeluissa käytetään isoja tiedostoja, kuvia ja videoita sekä asiakirjoja ja projekteja, joten riittävä muisti kannattaa huomioida konetta hankittaessa.

Myös koneen nopea käynnistyminen on tärkeää. SSD-levyllä varustettu kone käynnistyy jopa muutamassa minuutissa. Usein työskentely pitää suorittaa koneen akulla. Nykypäivän akut kestävätkin parhaimmillaan jopa yli kymmenen tuntia.

Huomioi myös, että työskentelet luokkahuoneessa, kirjastossa, kahvilassa ja muissa tiloissa, joissa toisille tulee antaa työskentelyrauha. Tällöin koneen tulla olla toiminnassa hiljainen.

Varmista myös, että laitteesi on ylioppilaskokeita varten DigabiOS-yhteensopiva.

Koneen pitkäikäisyys kannattaa ottaa huomioon. Opiskelut saattavat kestää kolmesta kuuteen vuoteen, jopa kauemminkin. Konetta käytetään useita tunteja vuorokaudessa. Laadukas kone palveleekin koko opiskeluiden ajan, etkä joudu uusimaan laitteistoa jatkuvasti usein melko niukasta opiskelijabudjetista.

Opiskeluun sopivia kannettavia tietokoneita löytyy Euronicsilta laaja valikoima. Myymälöistä löytyy niin Applen, Asuksen kuin Lenovonkin koneita.

2. Tabletit

Tabletteja hankittiin aiemmin pääasiassa vain viihdekäyttöön, mutta nykyään niitä käytetään yhä enemmän työ- ja opiskeluympäristöissä. Tableteissa on edelleen eroja, mutta laadukkaimmista laitteista löytyy käytännössä kaikki ammattimaiseen työskentelyyn suunnitellut työkalut.

Tabletin tärkeimpiä ominaisuuksia ovat näytön laatu, toimintanopeus ja akun kesto. Hyvällä näytöllä kuvat ja videot ovat selkeitä ja luonnollisia. Tabletteihin saa yhdistettyä näppäimistöt Bluetoothilla ja Smart Coverina, joka samalla suojaa laitetta. Myös tulostaminen tabletista käy kätevästi Wi-Fi-yhteydellä.

Tabletin tulee olla nopeasti käytettävissä tunnin alkaessa. Kokonsa ansiosta tableteilla on hyvä työskennellä missä tahansa. ympäristössä.

Tablettia ostettaessa on hyvä tietää haluaako Wi-Fi -mallin vai 4G-mallin. Laitteiden malleissa on hintaeroja, mutta Wi-Fi -mallia ei voi vaihtaa jälkeenpäin 4G-malliksi.

Opiskelukäyttöön suosittelemme Applen iPadia, sillä se on pitkäikäinen, laadukas ja tehokkaampi kuin tietyt kannettavat tietokoneet. iPadista löytyy 9,7 tuumaisia sekä 10,5 tuumaisia, joka on melkein 20% suurempi, ja 12,9 tuumaisia, joka on Applen isoin malli.

3. Älypuhelin

Älypuhelimen tehtävä on tukea opiskelua. Mikäli opiskelijalla on Applen kannettava tietokone, Applen iPad sekä iPhone, löytyvät kaikki tarpeelliset kaikilta laitteilta. Kun synkronoit laitteet iCloudin kanssa toisiinsa, saat samat muistiinpanot, kuvat ja videot, Safarin kirjanmerkit sekä tärkeät sovellukset kuten sähköpostit, kalenterit ja muistutukset varmuuskopioituina kaikille laitteillesi.

Työskentelyn kannalta on hyvä, että puhelimesta löytyy iso näyttö. Nykyiset puhelimet alkavat olla pääasiassa kuusi tuumaisia, mikä on jo aivan riittävä näytön koko opiskeluita ajatellen.

Mikäli siis haluat laitteillesi yhtenäisen työympäristön ja haluat tiedostojesi löytyvät kaikilta laitteilta, valitse tällöin Applen kannettava tietokone, iPad ja iPhone. Euronicsilta löydät myös muut opiskelua tukevat puhelimet.

4. Liittymät

Opintoja suoritetaan paljon etänä. Tällöin on hyvä huomioida, että kotoa löytyy riittävä yhteys. Euronicsin valikoimista hankit DNA:n liittymät sekä kotiin että kaikkiin kannettaviin laitteisiin.

Opiskelijalle on erittäin kätevä DNA:n mobiililaajakaista eli langaton akullinen mokkula, joka kulkee kätevästi mukana kaikkialla. Akku kestää jopa 12 tuntia. Jotta netti jaksaa pyörittää videoita ja videopuheluita, suosittelemme käyttöön 50-100 megan yhteyttä.

Myös älypuhelimella netin voi jakaa muihin laitteisiin, mutta tällöin kannattaa muistaa, että se sitoo aina toisen laitteen käytön ja kuluttaa nopeasti jakolaitteen akkua.

Tarkemmat vinkit ja erilaiset vaihtoehdot saat poikkeamalla liikkeessämme osoitteessa Karjalankatu 5, Rauma (K-Citymarketin tiloissa) arkisin klo 10.00-18.00 ja lauantaisin klo 10.00-15.00.

Muista hyödyntää slice.fi-etusi. Euronics Rauma tarjoaa puhelintarvikkeet -10% alennuksella ja kodin pienkoneet -15% alennuksella.